אז בואו נתחיל מהתחלה, הכנסת היא בית הנבחרים, אנו שולחות ושולחים את נבחרי הציבור שלנו לעבוד עבורנו במהלך כהונתה. אז איך נוודא שהם אכן עובדים עבורנו? איך נשפיע על חזונם ומשימתם החברתית והלאומית ? האם יש ביכולתנו להציף נושאים חברתיים, סביבתיים, חינוכיים וכו' בקרבם? ואם כן, אז איך?

בימים אלו אנו בתקופת מערכת בחירות נוספת שדווקא שונה מהשתיים שקדמו לה. מערכת הבחירות הנוכחית כבר לא תוכל לנהל את השיח המוכר "רק ביבי״ או ״ביבי לך". על זה כבר הצבענו שלוש פעמים ובפועל זה לא הביא בשורות לעם בישראל. מערכת הבחירות הזו תהיה שונה. התפצלות מחנה הימין לא תאפשר להמשיך לקיים את השיח המוכר נגד שמאלנים וערבים, רק ביבי / ביבי לך. המציאות הפוליטית החדשה מחייבת את מקבלי ההחלטות לחזור לתת דעתם על האגנדה הכלכלית והחברתית שלהם בין היתר, לאור משבר הקורונה אשר השפעתו ממשיכה להעמיק את הקשיים הכלכלים במקרו ובמיקרו ולאור העובדה שהשיח הקודם לא צלח.
עבורנו, הציבור בישראל, זו דווקא בשורה טובה. הרחבת השיח תאפשר לנו, לקרוא לנבחרי הציבור לפעול למעננו, למען הצרכים והרצונות שלנו. בתקופה זו, הקשב של המועמדים כלפי הציבור הרחב עולה בהכרח, תוך שהם מחזרים אחרי קולות הבוחרים. עבודה נכונה בתקופה זו תאפשר לכן/ם להשמיע את האג'נדה שלכן/ם בקרב המועמדים ובמקרים רבים לגרום להם לממשם במסגרת כהונתם הפרלמנטרית או המינסטריאלית.
אני מזמינה אתכן/ ם להצטרף לקורסי האון ליין – משנים את החוקים – 5 מפגשי זום בהם תוכלו לרכוש כלים חיוניים ומתודת עבודה מול מקבלי החלטות על מנת להבטיח שינוי.
Comentarios